Sve o meni

Zovem se Alisa i dolazim iz svoje Zemlje čuda.

Za sebe često kažem da sam u poslednjem trenutku odlučila biti žensko, iako još uvijek svojim smiješnim Venerinim jamicama uspijevam sakriti mušku logiku kojom sam često vođena. O tome da budem prvo i jedino dijete kod svojih roditelja nisam odlučivala. Za ime mi se pobrinuo tata, kako to obično i bude kad je prvo pa žensko. Njemu hvala. I dok je mama pripremala svoje specijalitete po najvećim i najboljim kuhinjama, tata je od mene kuhao čovjeka. I poprilično sam se dobro skuhala.

Ako čitate moj blog onda ste neko ko voli ljubav i pisanu riječ. Pišem od kako znam za sebe, a na sopstveni blog koji će biti dostupan svim istomišljenicima, odlučila sam nakon nagovora prijateljice koja voli čitati ono što napišem. A pišem o svako(dnevnici) i o drugima.

Priznajem, možda sam ponekad i previše uporna, ali to ne znači da sam manje pametna.

Tokom dana sam okružena knjigama i papirima, a kad nemam inspiracije onda sam u maminoj kancelariji. Moja druga ljubav je hrana i sve što podrazumijeva ugostiteljstvo. Jer, geni su čudo.

Krpice, kombinacije i cipele, kosa i nokti, sređivanje i uređivanje se uguraju u pauzama između obrazovanja i hobija, a od svega navedenog pobjegnem na fitness. Ravnotežu nalazim u ljubavi i uvijek nekog ili nešto volim. Uživam kad sam sama sa svojim mislima i malim stvarima ali volim i druženje sa ljudima. To mi daje energiju. Nemam puno pravih prijatelja ali ni puno pravih neprijatelja. I svi mi daju određenu dozu inspiracije.

Novinarstvo je bilo moj prvi izbor zbog ljubavi prema pisanju.Trenutno se u moju radnu knjižicu ne upisuje nikakav radni staž ali ni poslije nekoliko godina potrage za adekvatnim zaposlenjem nisam se pokajala što sam odlučila biti samo jedan (obični) novinar. Zašto?! Zato što sam sve samo ne “obična”. I zato što u svoju radnu knjižicu umjesto staža redovno upisujem nova zanimanja. Neobično. Da, imam ih ukupno četiri.

Sreća prati uporne. Ništa u životu nisam dobila olahko, za sve sam se morala izboriti. 

Uz fakultet i svakodnevne obaveze pohađala sam i časove stranog jezika, završila vanredno saobraćajnu školu, kurs iz informatike i uporedo bila zaposlena. Nisam morala, ali sam radila. Na kraju studija, kao apsolvent, bila sam angažovana na časovima instruktivne nastave učenicima iz saobraćajne psihologije. Nakon što sam diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, odradila pripravnički staž i položila ispit za rad u državnim organima uprave, upisala sam još jedan kurs iz stranog jezika, jedan iz informatike i završila još jednu srednju školu.

Što se tiče medija, imam iskustvo rada na lokalnoj radio stanici, kao stručni saradnik lista Posavina, a trenutno sam autor tekstova Bloggers Media i novinar  - dopisnik bh. informativnog portala Bportal.ba i to zahvaljujući mom blogu. 

Jer, pisanje je moj život.

Ne znam i ne mogu drugačije. 

Ne želim da me pamtite po citatima i rečenicama, nego po tekstovima.

Hvala vam što (me) čitate.

Vaša Ja.

 

Podijeli